Diabetische Voet

Diabetische Voet

De diabetische voet is kwetsbaar en loopt risico op drukplekken die voor wondjes kunnen zorgen. Een betere drukverdeling van de voet zorgt er voor dat wonden voorkomen kunnen worden. Denk hierbij aan de volgende hulpmiddelen:

Een siliconen teen brace is een hulpmiddel om de stand van de tenen te corrigeren. U draagt de brace tussen, om of over uw tenen. De orthese ontlast de ontsteking of wond en bevordert het herstel.

Met vilttherapie kan een pijnlijke voet worden ontlast door vilt rond de aangedane plek te plakken. Hierdoor wordt de aangedane plek ontlast van de druk en minder pijnlijk, zodat u kunt herstellen.

Taping is een techniek waarbij tape op de voet wordt geplakt om pijn te verminderen of loopprestaties te verbeteren. De elasticiteit van de tape komt overeen met de elasticiteit van uw huid. Door gebruik te maken van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid worden onderliggende structuren beïnvloed.

Steunzolen zijn inlegzolen voor in uw schoenen. Ze corrigeren een verkeerde lichaamshouding door uw voeten te ondersteunen en te ontlasten.