Pijnklachten Elleboog

Pijnklachten Elleboog

Pijn in de elleboog komt regelmatig voor. Dat komt vooral omdat de elleboog een complex gewricht is met verschillende spieren, pezen en banden. Elleboogklachten kunnen verschillende oorzaken hebben: een ontsteking van een pees of spier, instabiliteit van het ellebooggewricht , slijtage, artrose, letsel of een slijmbeursontsteking.

Het belangrijkste symptoom van elleboogpijn is pijn. Deze pijn bevindt zich rond het ellebooggewricht. Door de pijn kun je je arm vaak niet goed bewegen. Dit valt bijvoorbeeld op als je probeert jezelf aan te kleden of wanneer je je haren probeert te kammen. Op deze manier kan de pijn in je elleboog je dagelijkse handelingen belemmeren. Ook ’s nachts kun je veel last hebben van pijn.

Een elleboogbrace geeft druk in en rondom de elleboog. Deze druk zorgt ervoor dat het ellebooggewricht bij elkaar blijft en wordt gestabiliseerd. Hierdoor vermindert de pijn in de elleboog. Verder zorgt een siliconen kussentje in de brace (de pelotte) voor een licht masserende werking, waardoor herstel eerder optreedt.