Gescheurde Meniscus

Gescheurde Meniscus

Een meniscus is een schijf van soepel kraakbeen in een halfronde vorm. In elke knie zitten er twee, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Deze schijfjes zijn heel belangrijk voor het soepel bewegen van de knie. De meniscus stabiliseert het kniegewricht en werkt als een schokdemper voor de knieën. Daarnaast zorgt de meniscus ervoor dat het bovenbeen goed aansluit op het onderbeen.

Een scheur in de meniscus is een van de meest voorkomende knieblessures. Vooral sporters lopen risico op meniscusscheuren, maar ook naarmate we ouder worden neemt het risico toe. Het kraakbeen verzwakt en verslijt en is na verloop van tijd vatbaar voor scheurtjes. Een onhandige wending van de knie bij het opstaan uit een stoel kan al genoeg zijn om een meniscusscheur te veroorzaken.

Symptomen

Je kunt een "knak" voelen wanneer je een meniscus scheurt. De meeste mensen kunnen met een mensicusscheur nog steeds op hun gewonde knie lopen. Na 2 tot 3 dagen zal de knie geleidelijk stijf en gezwollen worden.

De meest voorkomende symptomen van meniscusscheur zijn:
• Pijn
• Stijfheid en zwelling
• Gevoel alsof de knie ‘op slot’ zit
• Niet in staat zijn de knie volledig te strekken of te bewegen

Zonder behandeling kan een stukje meniscus losraken en in het kniegewricht terechtkomen. Hierdoor kan uw knie instabiel worden, uit de kom schieten of blokkeren.

Een kniebrace geeft druk en ondersteuning rondom de knie, waardoor de pijn vermindert. Tevens verbetert de brace de stabiliteit van de knie en zorgt ervoor dat pijnlijke bewegingen worden beperkt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
/** * Position for actions regarding image size changing in vde if needed */ /* @noEscape */ /* @noEscape */ /** @var $_product \Magento\Catalog\Model\Product */ /* @escapeNotVerified */ /* @escapeNotVerified */ /* @escapeNotVerified */ /* @escapeNotVerified */ /* @escapeNotVerified */ /* @escapeNotVerified */ /* @NoEscape */else: ?>