Golfersarm

Golfersarm

Bij een golfersarm of golfelleboog is de aanhechting van de pezen die aan de binnenzijde van de elleboog lopen overbelast. De overbelasting van de aanhechting van de pezen ontstaat vaak door herhaalde belastende, of verkeerde bewegingen.

Een golfersarm of golfelleboog kenmerkt zich door lokale pijn aan de binnenzijde van de elleboog. De pijn neemt toe bij het knijpen en naar boven draaien van de hand. De klachten kunnen zich uitbreiden naar de onderarm en hand en dan met name naar de pink en ringvinger.

Een golfelleboog is een ontsteking aan de pezen in uw arm. In de onderarm lopen spieren die ervoor zorgen dat u uw hand en pols kunt buigen en een vuist kunt maken. deze spieren komen aan de binnenkant van de elleboog bij elkaar en zitten met pezen aan het bot gehecht. Als de spieren in de onderarm te lang onder druk staan, kunnen de peesaanhechtingen aan de binnenzijde van de elleboog geïrriteerd of ontstoken raken. Dan spreken we van een golfelleboog. De binnenkant van de elleboog doet dan pijn. De officiële term voor een golfelleboog trouwen is epicondylitis medialis. De aandoening wordt een golfelleboog genoemd, omdat dit vaak bij mensen wordt gezien die veel golfen. Bij een golfelleboog kunnen de volgende symptomen optreden:

  • Een stekende pijn aan de binnenkant van de elleboog.
  • Het doet pijn om een stevige vuist te maken wanneer u uw elleboog gestrekt houdt.
  • Iets optillen verergert de pijn.
  • Als u op de binnenkant van uw elleboog drukt, is dit pijnlijk.

De pijn kan uitstralen naar uw onderarm. Het is gebruikelijk dat u bij een golfelleboog het ene moment veel klachten en het andere moment weer weinig klachten ervaart.

Een elleboogbrace geeft ondersteuning aan het ellebooggewricht en zorgt voor verlichting van de pijnklachten.

Door het dragen van een elleboogbandage of elleboogbrace kan je elleboog weer gemakkelijker bewegen en heb je minder pijn. Tevens biedt de brace ondersteuning, waardoor het herstel van je elleboog wordt bevorderd.