Houdingsproblemen

Houdingsproblemen

Door een langdurige verkeerde houding en een eenzijdig gebruik van de nek, schouders en armen kan de bovenrug klachten geven tussen de schouderbladen. Door bijvoorbeeld een verkeerde houding op kantoor, of het verkeerd staan, belasten en/of trainen gaan de schouders naar voren afhangen en de rug meer bol staan. De rugwervels nemen een verkeerde stand aan, wat een vervelende druk geeft op de tussenwervelschijven en het gewrichtskapsel.

Dit zorgt voor pijnklachten in de bovenrug, tussen de schouderbladen, de schouder- en nekregio en kan ook voor die typische spanningshoofdpijn zorgen. De ribben en het borstbeen kunnen ook pijnlijk aanvoelen: hangende schouders drukken de borstkas in elkaar en hebben gevolgen voor de ademhaling.

Een rugbandage of rechthouder ondersteunt de rug en schouders voor een betere houding, waardoor de pijnklachten ook zullen verminderen. De rugbandage is een elastische bandage die de schouders naar achteren ondersteunen en helpen de bovenrug op te strekken. Kortom; de juiste houding wordt gestimuleerd.

Blessurewijzer adviseert de volgende rugbraces bij klachten die worden veroorzaakt door een verkeerde houding: