Achillespeesruptuur

Achillespeesruptuur

Een achillespeesruptuur, of een achillespees scheur treedt vaak op tijdens het sporten of een ander moment van zware belasting. Bij een achillespeesruptuur heeft men last van pijn, roodheid en zwelling in de achillespeesregio en kan men het been niet meer normaal belasten. Wanneer de achillespees volledig scheurt is het bewegen van de voet naar beneden niet meer mogelijk. Bij een gedeeltelijke scheur is dit nog wel mogelijk, maar zal het erg pijnlijk zijn.

Een anatomisch gevormd, visco-elastisch hielkussen of hak verminderen snel en pijnloos de druk op uw achillespees, tijdens sport of uw dagelijkse bezigheden. Het hielkussen kan in elke (sport-) schoen worden gedragen om de pijn snel en zonder enige bijwerkingen te verminderen.

Door het gebruik van een hielkussen vermindert u de rek op uw achillespees, heeft u minder pijn en verbetert de bloedvoorziening. Een achillespees bandage is een relatief nieuwe behandeling voor achillespeesklachten. Dit is een elastische bandage met opblaasbare luchtkamers die geactiveerd worden tijdens het lopen. De bandage ontlast de achillespees tijdens het lopen en heeft tegelijkertijd een masserende werking, waardoor de doorbloeding van de pees wordt gestimuleerd.