Immobilisatie Schouder

Immobilisatie Schouder

Pijn aan de schouder komt vaak voor. Dat komt vooral omdat de schouder een complex gewricht is met veel verschillende spieren. Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben: een ontsteking van een pees of spier, instabiliteit van het schoudergewricht (klik door), slijtage, artrose (klik door), letsel of een slijmbeursontsteking (klik door). Pijn in je schouder gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn.

Het belangrijkste symptoom van schouderpijn is pijn. Deze pijn bevindt zich rond het schoudergewricht, maar kan ook uitstralen naar de schouderbladen, de nek, de elleboog en de vingers. Door de pijn kun je je arm vaak niet goed bewegen. Dit valt bijvoorbeeld op als je probeert jezelf aan te kleden of wanneer je haren probeert te kammen. Op deze manier kan de pijn in je schouder je dagelijkse handelingen belemmeren. Ook ’s nachts kun je veel last hebben van pijn.

Een schouderbrace geeft druk in en rondom de schouder. Deze druk zorgt ervoor dat het schoudergewricht bij elkaar blijft en wordt gestabiliseerd. Hierdoor vermindert de pijn in de schouder. Verder zorgt een siliconen kussentje in de brace (de pelotte) voor een licht masserende werking, waardoor herstel eerder optreed.