Verkorte Achillespees

Verkorte Achillespees

Een verkorte achillespees maakt de pees gevoeliger voor achillespeesklachten, zoals ontsteking, irritatie of beschadigingen (in de buurt) van de achillespees. De pees zelf kan ook eerder slijtage klachten vertonen (tendinopathie). Een tendinopathie is meestal een vorm van overbelasting. Vooral hardlopers en sporters die veelvuldig springen zijn gevoelig voor achillespeesklachten.

Achillespeesklachten ontstaan langzaam en worden steeds erger. De pijn zit ongeveer vijf tot zeven centimeter boven het hielbeen. Dat is precies aan te wijzen. In het beginstadium doet de pijn zich voor na een zware inspanning. Het ebt dan na enkele uren weg. Daarna is de pijn ook tijdens de bezigheden aanwezig en is daarna continue aanwezig.

Een anatomisch gevormd, visco-elastisch hielkussen of hak verminderen snel en pijnloos de druk op de achillespees, tijdens sport of dagelijkse bezigheden. Het hielkussen kan in elke (sport-) schoen worden gedragen om de pijn snel en zonder enige bijwerkingen te verminderen. Door het gebruik van een hielkussen vermindert de rek op de achillespees, heb je minder pijn en verbetert de bloedvoorziening

.

Een achillespeesbandage is een relatief nieuwe behandeling voor achillespeesklachten. Dit is een elastische bandage met opblaasbare luchtkamers die geactiveerd worden tijdens het lopen. De bandage ontlast de achillespees tijdens het lopen en heeft tegelijkertijd een masserende werking, waardoor de doorbloeding van de pees wordt gestimuleerd.